FOTOALBUMO PRIEŽIŪRA – REKOMENDACIJOS

Ką tik gavote savo išsvajotą ir išlauktą fotoalbumą – tarsi atgalinį bilietą į tos dienos akimirkas. Norite, kad šios ypatingos akimirkos išliktų amžinai, kad dar ir po daugelio metų galėtumėte išsaugoti ją savo kartų kartoms, nes tai – neįkainojamas šeimos palikimas. Todėl labai svarbu pasirūpinti fotoalbumo priežiūra, laikantis keleto atsargumo priemonių, kad fotoalbumas puikiai išsilaikytų ateityje.

fotoalbumo priežiūra
fotoalbumo priežiūra

LAIKYMAS IR VALYMAS

Rekomenduotina fotoalbumą laikyti ant švaraus, lygaus paviršiaus. Nelaikykite fotoalbumo vertikaliai lentynoje, padėkite jį tiesiai horizontaliai. Jei turite galimybę, laikykite jį dėžutėje.

TEMPERATŪRA IR DRĖGNUMAS

Venkite albumą laikyti ten, kur jį gali paveikti didelis temperatūros ar drėgmės pokytis, dėl kurio viršelis ir (arba) lapai gali deformuotis – išsiplėsti ir susitraukti. Rekomenduotinos albumo laikymo sąlygos yra nuo 13 ° iki 35 °C, oro drėgmė nuo 5 % iki 60 %.

TIESIOGINIAI SAULĖS SPINDULIAI

Nerekomenduojama albumą laikyti tiesioginiuose saulės spinduliuose. Tiesioginiai saulės spinduliai gali ne tik sugadinti knygos puslapius, bet ir viršelį ar įrišimą, nepaisant to, iš kokios medžiagos jie buvo pagaminti.

FOTOALBUMO PRIEŽIŪRA VARTANT LAPUS

Vartydami albumą,  laikykite jį visu delnu tvirtai –  taip užtikrinsite jo stabilumą. Albumą prilaikyti delnu taip, kad neatsiverstų daugiau nei 180° kampu. Fotoalbumo lapus verskite atsargiai pirštų galiukais, kad nepažeistumėte lapų kraštų. Niekada neimkite fotoalbumo vien tik už viršelio kraštų, nuleisdami albumo lapus žemyn, nes blokas yra pakankamai sunkus, kad dėl per didelio įtempimo pažeistų patį įrišimą.

Jei laikysitės šių atsargumo priemonių, ateities kartoms išsaugosite nuostabias atsiminimų kolekcijas.

Mes nuoširdžiai tikime, kad tiek vestuvių šventė, tiek albumai yra skirti ne tik jaunavedžiams, jų tėvams, bet ir būsimiems vaikams. Ar kada nors pagalvojote, kad ūgtelėjusios atžalos, vartydamos nuotraukų albumus, tapatinsis su jūsų papasakota istorija ir taip galės jaustis jos dalimi?

Nuo to, kaip gerai įamžinsite savo istoriją, priklauso ir vaikų savivertė bei identitetas. Klausiate kodėl? Vaikui vestuviniai foto albumai nėra tik nedidelis šventės atsiminimas. Tai iš esmės jam pateiktas atsakymas į klausimą: „O kas esu aš?“ Būtent dėl šios priežasties norime įkvėpti jus sukurti tokią popieriuje gyvenančią istoriją, kuri panėšėtų į įsimintino siužeto kino filmą. Manome, kad toks savos istorijos pateikimas ateities kartoms leis didžiuotis ir tapatintis su ja.

Vestuviniai foto albumai

JUMS GALI PATIKTI

Neretai klientams iškyla klausimas, kaip greitai ir nesudėtingai persiųsti nuotraukas ar kitus failus, derinant maketą fotoalbumui. Todėl…

Fotoknygos gamyba dažnai iškelia klausimų, susijusių su nuotraukų kiekiu.  Jei …